Европейската перспектива на Западните Балкани не е приоритет на България

...
Европейската перспектива на Западните Балкани не е приоритет на България
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Подготвя се среща Борисов - Путин, датата не е уточнена

Европейската вероятност на Западните Балкани не е приоритет на България единствено за шест месеца, а е дълготраен приоритет. Твърдо сме уверени, че можем да оказваме помощ доста.

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя разяснява и думите на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е в душевните граници на Турция. Нашата душа също може да бъде много необятна.

" Границите на Балканите са се местили изключително интензивно. На всеки душата може да е по-широка, само че границите са ясно обрисувани с контракти. Душата дано си е душа, само че дано да са ясни границите на страните ", уточни Захариева.

Външният министър разяснява и абсурда с съветския патриарх Кирил.

" Благодарността се дава, тя не се изисква. Това е възприятие и не може да се изисква. Този звук е неудобен. Със сигурност не е прелестно да се държи подобен звук на която и да е българска институция. Мисля, че е наложително както благодарим и постоянно сме благодарили на Русия, по този начин да благодарим и на всички други непознати страни, които са дали жертви за Освобождението на България ", съобщи Захариева.

" Русия и България постоянно са се стремили да имат равнопоставени връзки. Разбира се, обаче, нашият стратегически избор е да сме членове на Европейския съюз и ние се придържаме към него ", добави тя. Министърът на външните работи разкри, че се провежда среща на премиера Бойко Борисов с съветския президент Владимир Путин.

Датата към този момент не е конкретизирана. Двамата са доста ангажирани и когато стратегиите им разрешават, това ще се случи, изясни Екатерина Захариева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР