Европейската перспектива на страните от Западните Балкани ще обсъдят на

...
Европейската перспектива на страните от Западните Балкани ще обсъдят на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев заминава на официално посещение в Албания

Европейската вероятност на страните от Западните Балкани ще обсъдят на среща в Тирана президентът Румен Радев и албанският му сътрудник Илир Мета. Радев ще бъде на държавно посещаване в Албания през днешния ден и на следващия ден, оповестява БНР.

Двамата президенти ще обсъдят съдействието на България и Албания в региона на защитата и сигурността, миграцията и филантропичната помощ, както и търговско-икономическите връзки сред София и Тирана. Водеща ще бъде и тематиката за българското национално малцинство. През октомври 2017 година албанският парламент одобри Закон за малцинствата, с който Тирана публично призна и българското малцинство. По публични данни в Албания живеят сред 35 000 и 45 000 души с български корени.

Освен с Илир Мета, президентът Румен Радев ще беседва с албанския министър председател Еди Рама и с ръководителя на Народното събрание Грамоз Ручи.

В Тирана президентът ще участва на банкет във връзка Националния празник на България, даван от посолството ни в Албания.

Утре Радев ще беседва с представители на българското национално малцинство в Албания. По-късно президентът ще посети град Дуръс, който беше най-тежко обиден от земетресението в Албания през ноември, което лиши живота на десетки и остави хиляди без дом.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в сайта
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР