Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) обмисля варианти за спиране

...
Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) обмисля варианти за спиране
Коментари Харесай

ЦЕРН спира ускорителя за елементарни частици при проблеми с тока

Европейската организация за нуклеарни проучвания (ЦЕРН) обмисля разновидности за прекъсване на работата на Големия адронен колайдер при нужда, съобщава  The Wall Street Journal , цитирайки Серж Клоде, началник на Комисията за енергийно ръководство на ЦЕРН.

По-специално, в ход са проекти за изключване на някои ускорители на обикновени частици по време на интервали на пиково търсене на електрическа енергия в района. ЦЕРН също по този начин търси способи за прекъсване на колайдера, в случай че е належащо.

" Загрижени сме за стабилността на електрическата мрежа, вършим всичко допустимо, с цел да предотвратим спирания на тока в нашия район “, съобщи Клод. Организацията се пробва да поддържа колайдера работещ, с цел да избегне неочакваното му прекъсване, като се има поради, че устройството коства 4,4 милиарда $.

ЦЕРН разисква с доставчика на електрическа енергия, френската компания EDF, сюжет, при който операторът ще предизвестява ден преди нуждата от понижаване на потреблението. Това ще деактивира други ускорители и ще понижи потреблението на сила с 25%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР