Европейската организация на службите на пътна полиция - TISPOL хвана

...
Европейската организация на службите на пътна полиция - TISPOL хвана
Коментари Харесай

TISPOL хвана 300 пияни зад волана

Европейската организация на службите на пътна полиция - TISPOL хвана близо 300 пияни водачи зад кормилото при последната си акция против шофиране след приложимост на алкохол или опиати. Операцията се организира сред 4 и 10 юни на територията на цялата страна.

По време на полицейската акция са тествани 19366 водачи. Общият брой нарушавания, открити по време на акцията, са 387. От тях 296 са за шофиране след приложимост на алкохол, а 91 - за ръководство МПС след приложимост на дрога и нейни аналози.

Най-много са пияните водачи хванати на територията на Бургас - 23 и София - 20. Най-малко нарушавания са открити на територията на Монтана и Сливен.

Статистиката сочи, че още веднъж София и Бургас са с най-вече засечени случаи на ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. На територията на Столична дирекция на вътрешните работи случаите са 15,а на ОДМВР Бургас - 9. Такива нарушавания не са установени във Враца, Кърджали и Силистра. В рамките на интервенция са открити и 8 търсени лица.

Предишната полицейска интервенция на TISPOL, извършена сред 11 и 17 декември 2017 година са тествани общо 19070 водачи и са засечени 297 нарушавания - 246 от водачите били употребявали алкохол, а 51 - управлявали МПС след приложимост на опиати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР