Европейската народна партия решава днес дали да изключи Фидес на

...
Европейската народна партия решава днес дали да изключи Фидес на
Коментари Харесай

ЕНП решава дали да изключи партията на Виктор Орбан

Европейската национална партия взема решение през днешния ден дали да изключи Фидес на Виктор Орбан или участието да бъде замразено. 
 Орбан сложи изискванията, при които неговата партия ще остане член на ЕНП  Орбан се извини и помоли европейските консерватори да не го изключват от ЕНП  Радан Кънев изиска ЕНП да изключи Борисов, Орбан и Груевски
13 от 56-те партии, членуващи в ЕНП, желаеха изключването на " Фидес ". Сред тях е и ДСБ. 

Унгарският министър председател Виктор Орбан написа писма до водачите на европейски консервативни партии, поискали изключването на неговата групировка Фидес. Унгарският министър председател приканва да се премисли предлагането за изключване. 

В началото на март унгарският министър председател дефинира критиците си в ЕНП като „ потребни идиоти “, които обслужват ползите на левите обединения в Европейски Съюз.

" Като основатели за задействане на процедура за изключване на партията на унгарския министър председател Виктор Орбан от ЕНП, Ви уведомяваме, че макар полученото писмо от господин Орбан с молба да оттеглим настояването си за изключването на Фидес, ние изрично резервираме актуалната си позиция и на 20 март ще гласуваме за излизането на Фидес от ЕНП ", дадоха отговор от ДСБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР