Европейската народна партия (ЕНП), дясноцентристкият блок в Европейския парламент, губи

...
Европейската народна партия (ЕНП), дясноцентристкият блок в Европейския парламент, губи
Коментари Харесай

Орбан се прицелва в консервативна противотежест на движението на Макрон

Европейската национална партия (ЕНП), дясноцентристкият блок в Европейския парламент, губи въздействие, откакто се насочи към демократични и центристки политики, което би трябвало да се промени. За това настоя унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от " Ройтерс ".

" Ако ЕНП не е в положение да промени курса, тогава ще е нужна нова самодейност в европейската политика, нова посока ", настоя Орбан по време на конференция.

" Ако не можем да реализираме в тази смяна в границите на ЕНП, тогава ще представим нова самодейност в европейския партиен живот, тъй като би трябвало да създадем противотежест на възхода на придвижването на (френския президент Еманюел) Макрон ", означи унгарският министър председател.

ЕНП замрази участието на партията " Фидес " на Орбан през предходната година поради заради опасения от популистките антиимиграционни акции на Орбан и ерозията на върховенството на закона, свободата на печата и правата на малцинствата гуляй ръководството му.

Орбан сподели, че въпросът е дали неговата ръководеща партия " Фидес " ще може да окаже въздействие върху бъдещата посока на ЕНП и през идващите седмици това щяло да стане по-ясно.

Орбан, който е хладнокръвен съперник на всеобщата имиграция в Европа от Близкия изток, Азия и Северна Африка, настоя, че ЕНП би трябвало да се върне към своите консервативни корени по въпросите на имиграцията, обичайния фамилен модел и върховенството на националната просвета.

Той е отказал коментар за това дали това значи, че ще се опита да сътвори нова консервативна група в границите на Европейския парламент, само че означи, че се е срещнал със своя полски съдружник, водачът на ръководещата партия в Полша " Право и правдивост " Ярослав Качински.

ЕНП разгласи че ще изпрати група " мъдри мъже ", които да проучат изискванията в Унгария и да решат дали " Фидес " да остане в нейните редици, развой, който новият ръководител на ЕНП Доналд Туск чака да завърши до края на януари.

Орбан сподели, че не е виждал никакъв документ, направен от групата, и не знае дали подобен документ съществува.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР