Европейската левица избра за свой водещ кандидат на европейските избори

...
Европейската левица избра за свой водещ кандидат на европейските избори
Коментари Харесай

Европейската левица номинира кандидат за председател на Еврокомисията

Европейската левица избра за собствен водещ претендент на европейските избори австриеца Валтер Байер, който е ръководител на партията, само че в никакъв случай не е бил евродепутат и не е измежду най-разпознаваемите лица в Брюксел. Той обаче отбрани номинацията си за лидерския пост в Европейската комисия.

 
Честно казано, Европа не е единствено Брюксел. Европа е 27 народи, стотици градове и милиони жители. Европейската левица желае да бъде гласът на тези хора, чиято позиция рядко се чува в Брюксел.
Валтер Байер, шпиценкандидат на Европейската левица

Въпреки че е част от групата, Байер не попада в националните листи и няма да се кандидатира за място в Европейския парламент. Той ще би трябвало да премери сили с претенденти като сегашния ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и социалиста Никола Шмит. 

Перспективите пред левицата обаче не наподобяват положителни поради вътрешните разделения и прогнозите за напредък на крайната десница.

Обичайно всяка партия участничка в европейските избори излъчва собствен " шпиценкандидат " или водещ претендент. След провеждането им - в случай че групировката завоюва най-вече места в новия парламент и има задоволително поддръжка - въпросният претендент става първи кандидат за ръководител на Европейската комисия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР