Европейската космическа агенция провежда първата си кампания за набиране на

...
Европейската космическа агенция провежда първата си кампания за набиране на
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция набира жени астронавти и гледа към Луната и Марс

Европейската галактическа организация организира първата си акция за набиране на личен състав от 11 години насам и акцентира желанието си да реализира по-голямо многообразие , оповестява АП.

Европейският еквивалент на НАСА се стреми да наеме повече дами астронавти през тази година , както и хора с увреждания, които постоянно са мечтали да отидат в космоса .

" Ние гледаме към Луната... и Марс . За бъдещето се нуждаем от доста отлични астронавти ", разяснява генералният шеф на ESA Ян Уорнър. " За да стигнем по-далеч, в сравнение с в миналото сме били , би трябвало да имаме по-широк взор от всеки път. "

Само 65 от над 560 души, които са излизали в космоса, са дами . От тези 65 дами 51 са американки. ESA изпрати в космоса единствено две дами - Клауди Хайнере и Саманта Кристофорети - и в този момент се пробва да поправя несъответствието .

Европейската организация споделя, че " е пристигнало време " да се пуснат хората с увреждания в космоса като част от самодейност, наречена " Проект за изпълнимост на парастронавтите ". Според ESA за първи път галактическа организация открива процедура за кандидатстване за хора с увреждания.

" Представянето на всички от нашето общество е грижа, която одобряваме доста съществено ", разяснява Дейвид Паркър, шеф на организацията за човешки и роботизирани проучвания. " Разнообразието в ESA би трябвало да се отнася освен до произхода, възрастта, произхода или пола на нашите астронавти, само че и може би към физическите увреждания ".

Британският астронавт Тим ​​Пийк приветства метода, като сподели, че " ще се надяваме да промени пейзажа ", тъй че хората от разнообразни среди " да видят, че в действителност тук има опция да станат част от новите европейски пионери в космоса ".

Процесът на кандидатстване ще отнеме към 18 месеца, преди да бъдат определени астронавти.
 Човек на Луната - НАСА търси астронавти, приема заявки до 31 март
Човек на Луната - НАСА търси астронавти, приема заявки до 31 март

Първото условие е американско поданство, с изключение на всичко друго, ще учат роботика и съветски език
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР