Европейската космическа агенция (ЕКА) е избрала двама победители на последния

...
Европейската космическа агенция (ЕКА) е избрала двама победители на последния
Коментари Харесай

Европа ще изследва тъмната страна на Луната

Европейската галактическа организация (ЕКА) е избрала двама спечелили на последния си конкурс за основаване на минисателити, които да изследват тъмната страна на Луната. Одобрени са два плана, които ще се развият редом, оповестява ЕКА в уеб страницата си.

НАСА тества нуклеарен реактор за марсианските бази

Селище на Луната – първа спирка към Марс

Първият се споделя Lunar Meteorid Impact Orbiter (Lumio). Той ще употребява така наречен cubesat (малки спътници във формата на кубчета), който ще следи Луната. Той ще имат съществена задача да картографира отблясъците от ударите от астероиди върху тъмната страна на естествения сателит на Земята.

Какво в действителност се случва с тялото ни в Космоса

Другата задача се споделя VMMO (Lunar Volatile and Minearology Mapping Orbiter). Тя ще учи кратера "Шакълтън ", който е от тъмната страна на Луната покрай южния ѝ полюс. Целта на тази задача ще бъде посредством cubesat единици да се ревизира дали няма лед или други потребни материали за бъдеща колония на Луната.

Малките спътници ще са построени от кубчета всяко с 10 см страна. Общо всеки спътник ще бъде изработен от 12 сходни единици. VMMO ще се нуждае от към 260 дни, с цел да направи карта с висока резолюция на кратера, който е с диаметър 20 км. Паралелно с това ще бъде тествана и нова система за оптична връзка от спътника до Земята.

Под повърхността на Марс може да има остатъци от живот

Най-големите рискове за индивида на Марс

Подготовката на двете задачи ще бъде през февруари и март т.г. След това ще бъде определена и дата за изстрелване на спътниците. Ако плановете са сполучливи, те ще отворят вратата за голям брой нови сходни задачи с дребни спътници, които да учат най-различни характерности и зони на Луната.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР