Европейската конфедерация по волейбол (CEV) отложи първия турнир от група

...
Европейската конфедерация по волейбол (CEV) отложи първия турнир от група
Коментари Харесай

Отложиха турнир от Шампионската лига в Полша заради коронавирус

Европейската конфедерация по волейбол (CEV) отсрочи първия шампионат от група G от втория квалификационен кръг на най-престижната европейска конкуренция - Шампионската лига поради случаи на ковид. Състезанието трябваше да се организира от вторник до четвъртък в полския град Ястжебие-Здруй, само че позитивни проби в тима хазаин Ястжембски Венгел и унгарския Фино (Капошвар).
Така румънският Аркада (Галац) ще бъде хазаин на срещите от 27 до 29 октомври. Ситуацията бе разисквана в извършена видеоконференция с представителите на трите клуба. Румънският първенец е изискал да бъде приет за победител в шампионата, само че CEV не е приел молбата (изтъквайки, че решението " не би било спортсменско ", въпреки че е прилагано в предходните кръгове в ущърб на по-малко авторитетни отбори)

" Решението на CEV е вярното и само допустимо. Би било неуместно да ощетят и нас, и унгарците в интерес на румънците ", разяснява треньорът на Ястжембски Люк Рейнолдс, удовлетворен, че дуелите от квалификацията ще се играят.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР