Европейската комисията е отказала да предостави средства за изграждането на

...
Европейската комисията е отказала да предостави средства за изграждането на
Коментари Харесай

ЕК не дава пари за нова ограда по границата. Защото веднъж вече е дала

Европейската комисията е отказала да даде средства за построяването на различен вид възпиращо оборудване по границата, тъй като към този момент е дала един път. Това сподели служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на блиц контрола в Народното събрание.

Демерджиев добави, че комисията е подготвена да финансира различен вид действия.

" Ще получим средства за друго застраховане, борим се да получим и за оградата ", сподели още Демерджиев.

Той съобщи, че в случай че не бъдат получени поисканите от Европейската комисия (ЕК) средства, то бюджетът на Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъде повишен, с цел да бъде обезпечено поисканото нарастване на щата на гранична полиция с 1260 души.

" Целта на нарастването на щата е да се приключи практиката за командироване на чиновници от всички структури по граничните зони и натрупването на ексклузивен труд ", сподели Демерджиев.

Той добави, че Министерство на вътрешните работи е пренасочило средства, колкото е било допустимо, и е получена някаква помощ от Европейска комисия.

Вътрешният министър сподели, че настоящето оборудване по границата ни е извънредно ненадежно. Според него се обмислят механически решения, които да са работещи, само че това изисква време и финансов запас

Във връзка с придвижването на мигранти навътре в страната Демерджиев уточни, че е направена тактичност по какъв начин колите, които транспортират жители, влезнали незаконно у нас, да бъдат спирани безвредно. Полицаите са снабдени с нови ленти за безвредно спиране при по-голяма скорост, както и са дадени инструкции за по-добра връзка сред дежурните елементи и полицейските подразделения.

Клуб Z напомня, че от седмици Министерство на вътрешните работи регистрира странно обновена тактика на трафикантите - те минават по националната пътна мрежа с извънредно високи скорости - до 200 км/ч. Затова и гуляй няколко от последните произшествия, съгласно Демерджиев, е било изцяло немислимо да се поставят възпиращи шипове. 

Вицепремиерът заяви също, че през вчерашния ден посланикът на Австрия е направил подробна ревизия по границата ни, като констатациите са позитивни и той ще ги рапортува на австрийското държавно управление.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР