Европейската комисия заяви в понеделник, че е казала на компанията

...
Европейската комисия заяви в понеделник, че е казала на компанията
Коментари Харесай

EK: Meta вероятно нарушава антитръстовите закони

Европейската комисия съобщи в понеделник, че е споделила на компанията майка на Фейсбук - Meta, че евентуално нарушава антитръстовите закони на Европейски Съюз, като изкривява конкуренцията на пазарите за дребни онлайн реклами и злоупотребява с господстващото си състояние.

Брюксел прегледа дейностите на Meta към нейната онлайн услуга за класифицирани реклами Фейсбук Marketplace, както и нейните платформи Фейсбук и Instagram, и откри, че е тревожно, че рекламната услуга и обществените медийни платформи са свързани, без решение за отвод, предоставено на потребителите.

" Комисията се опълчва на това, че Meta обвързва своята онлайн услуга за дребни (класифицирани) реклами - Фейсбук Marketplace, с персоналната си обществена мрежа Фейсбук. Комисията също по този начин е загрижена, че Meta постанова нелоялни условия за търговия на съперниците на Фейсбук Marketplace за своя лична полза, а точно по отношение на достъпа на софтуерния колос до данните на съперниците и капацитета за потребление на рекламната информация в ущърб на състезатели ", уточни Европейска комисия в изказване по отношение на предварителната си позиция по въпроса.

Комисията обаче уточни, че изпращането на ревю на възраженията не предрешава резултата от следствие, добавяйки, че " в случай че заключи, че е имало нарушаване ", може да наложи санкция до 10% от годишния световен оборот на компанията.

От Meta дефинираха изказванията на Европейска комисия като " безпочвени ":

" Твърденията на Европейската комисия са безпочвени ", сподели представителят на Meta Тим Ламб и добави: " Ще продължим да работим с регулаторните органи, с цел да демонстрираме, че нашата продуктова иновация е про-потребителска и про-конкурентна ".

Органът за защита на конкуренцията в Европейски Съюз стартира следствие на Фейсбук през юни предходната година, като се концентрира върху това дали обществената мрежа непочтено употребява данните на рекламодателите, с цел да се конкурира с тях в бранша на онлайн обявите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР