Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България и още 15

...
Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България и още 15
Коментари Харесай

ЕК започна наказателна процедура срещу България заради автомобилното застраховане

Европейската комисия стартира наказателна процедура против България и още 15 европейски страни за безучастие при въвеждането на директивата за автомобилното обезпечаване. Брюксел изпраща на групата страни публични уведомителни писма, че не са съобщили за използване на разпоредбите в границите на крайния период – 22 юни. Европейска комисия стартира наказателна процедура против България за нарушение на още две наставления – за транспорта на рискови товари и за отчитане на размера на корпоративните налози.

До 22 юни държавите-членки следваше да дефинират служби, които ще преглеждат искове за компенсации за пътни катастрофи при несъстоятелност на съответния осигурител. Службите следва да сключат съглашения за споразумяване на трансгранични случаи до 23 декември. България не е уведомила Европейска комисия какво е подхванала за въвеждането на сходен механизъм и коя ще е службата, която ще се занимава с разглеждането на исковете. Тези въпроси следваше да бъдат решени в Кодекса за застраховането, по който имаше огромни политически разногласия.

Нарушението на директивата за корпоративните налози касае мултинационалните компании, открити непрекъснато на територията на държавите-членки с доходи над 750 милиона евро да разгласяват специфичен отчет за корпоративните налози, които заплащат във всяка страна от Европейски Съюз. Изисква се информация и за чиновниците им. Тези правила е следвало да бъдат въведени в националните законодателства до 22 юни и 17 страни, измежду които и България, не са създали това.

Европейска комисия ни е изпратила уведомително писмо и за нетранспонирани правила от директивата за рисковите транспорти, условията са механически.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР