Европейската комисия заплаши да предприеме съдебни действия срещу Унгария за

...
Европейската комисия заплаши да предприеме съдебни действия срещу Унгария за
Коментари Харесай

Брюксел плаши Унгария със съдебни действия заради анти-ЛГБТ законодателството

Европейската комисия заплаши да предприеме правосъдни дейности против Унгария за законодателството, което лимитира достъпа на младежите до информация за проблемите на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ), осведоми ДПА.

" Унгарският законопроект е позор ", акцентира ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и добави: " Инструктирах моите виновни комисари да напишат писмо до унгарските управляващи, в което показват нашите правни опасения, преди законопроектът да влезе в действие. "

По време на среща във Люксембург през вчерашния ден 13 страни от Европейски Съюз приканиха Комисията да заведе против Унгария дело пред най-висшия съд на Общността поради ограниченията.
 „ Гротеска “: 13 страни от Европейски Съюз порицаха Унгария поради анти-ЛГБТ закона
„ Гротеска “: 13 страни от Европейски Съюз порицаха Унгария поради анти-ЛГБТ закона

Според Унгария законът бил ориентиран единствено към педофили

Въпросното законодателство, утвърдено от унгарския парламент предходната седмица, което към момента не е закон, стопира книгите или филмите, изобразяващи всевъзможни полови нрави, разнообразни от хетеросексуалността, да бъдат налични за младежи или деца.

То също по този начин не разрешава реклами, които изобразяват хомосексуалните или транссексуалните хора като естествена част от обществото.

Унгарският външен министър Петер Сиярто през вчерашния ден отбрани законодателните промени, аргументирайки се, че промените се отнасят най-вече до попречване на полово принуждение над деца и единствено подсигуряват, че образованието за полова ориентировка на младежите е въпрос, с който би трябвало да се занимават единствено техните родители.

Ала шефката на Европейската комисия не се съгласи.
 Унгария забрани наличие с ЛГБТ за малолетни
Унгария забрани наличие с ЛГБТ за малолетни

Правителството твърди, че се бори с педофилия, правозащитни групи оповестиха дискриминация

" Този законопроект явно дискриминира хората въз основа на тяхната полова ориентировка ", настоя Фон дер Лайен и добави: " Ще употребявам всички пълномощия на комисията, с цел да подсигурявам, че правата на всички жители на Европейски Съюз са обезпечени. "

Разпоредбите са част от маджарски законодателен пакет, който се концентрира върху по-строги санкции за полово принуждение над деца и младежи и основава " педофилски указател ".

Европейската комисия може да стартира наказателни процедури против обособени страни, в случай че счита, че те нарушават законодателството на Европейски Съюз. Ако страна членка не отговори задоволително на Комисията в границите на избран интервал от време, Европейска комисия може да заведе дело против страната пред Съда на Европейския съюз.

Ако съдът откри, че страна от Европейски Съюз нарушава разпоредбите на Общността, в последна сметка може да наложи санкции.

Гледните точки на Брюксел и Будапеща постоянно се сблъскват по голям брой въпроси, свързани основно с главните права и демократичните полезности.
 Орбан упорства Германия да одобри решението на УЕФА за гей знаците
Орбан упорства Германия да одобри решението на УЕФА за гей знаците

" Днес страната освен подсигурява правата на хомосексуалистите, само че интензивно ги пази "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР