Европейската комисия задължава производителите на перални и телевизори да осигуряват

...
Европейската комисия задължава производителите на перални и телевизори да осигуряват
Коментари Харесай

ЕК задължава производители на перални и телевизори да осигуряват и ремонта им

Европейската комисия задължава производителите на перални и тв приемници да обезпечават и ремонта им.
Прочетете още
Това планува ново  предложение за общи правила за поощряване на ремонта на артикули. Тяхната цел е икономии за потребителите и реализиране на задачите на Зелената договорка.

Предстои такива правила скоро да важат и за прахосмукачки, таблети и смарт телефони.

Според Брюксел въвеждането им ще улесни потребителите и те ще имат задоволително тласъци да ремонтират уредите у дома, вместо да ги заменят с нови, щом някой се скапе. Хората щели да бъдат спокойни, че при възможна щета на техниката, която е отвън гаранция, ще бъде ремонтирана от производителя, вместо да търсят майстори и сервизи.

По този метод ще се ограничи изхвърлянето на боклуци и ще бъдат реализирани задачите в региона на климата и околната среда според Европейския зелен пакт.

От Брюксел считат още, че предложенията ще доведат до по-голямо търсене, което пък ще задейства ремонтния бранш и ще насърчи производителите да развиват по-устойчиви бизнес модели.

Други признати промени поставят завършек на заблуждаващите изказвания за еколосъобразност на стоките. Потребителите ще бъдат по-информирани по кое време нещо се продава като еко и дали в действителност е такова.

Предприятията също ще имат изгода, защото тези от тях, които поставят действителни старания за възстановяване на устойчивостта на своите артикули, ще бъдат по-лесно  разпознавани и ще усилят продажбите си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР