Европейската комисия за на България. Ръстът на Брутния вътрешен продукт

...
Европейската комисия за на България. Ръстът на Брутния вътрешен продукт
Коментари Харесай

НОВ УДАР ОТ ЕВРОПА ЗА РАДЕВ: Брюксел понижи прогнозата си за икономиката на България за първи път от 10 години насам

Европейската комисия за на България. Ръстът на Брутния вътрешен артикул съгласно новата зимна прогноза на Европейска комисия за тази година ще бъде единствено с 3,8%. Това е доста достижение по отношение на прогнозата на Европейска комисия от юли за растеж с 4,6%. Промяната идва след няколко месеца ръководство на Румен и служебните му държавни управления, като през това време бяха намалени множеството стопански индикатори на страната.
свързани новини20865преди 38 минути
България е една от дребното страни, за които освен че не покачва, а намалява упованията си за є през 2021 година Повечето страни от Европейски Съюз се възвръщат по-добре от предстоящото, а е изключение от общата наклонност. Същевременно това намаление на упования за на се случва за първи път от 10 години насам, защото след излизане от международната финансова рецесия страната ни непрекъснато усилваше растежа си.
свързани новини102376преди 4 часа77858преди 2 часа
Ревизията на прогнозата на Европейска комисия идва единствено няколко дни откакто и Европейската банка за възобновяване и развиване упованията си за България.

Според безработицата в страната през тази година ще остане висока - 5,1%, или на равнището от 2020 година По отношение на инфлацията през 2022 година упованията на Европейската комисия са тя да продължи да пораства.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР