Европейската комисия взе решение да предостави на дружеството Merck Sharp

...
Европейската комисия взе решение да предостави на дружеството Merck Sharp
Коментари Харесай

Еврокомисията предоставя разрешение за търговия с ваксина срещу ебола

Европейската комисия взе решение да даде на сдружението Merck Sharp & Dohme B.V. позволение за търговия с ваксина против ебола, оповестиха от пресцентъра на Европейска комисия. Ваксината се назовава Ervebo и създаването ѝ стартира по време на епидемията от ебола в Западна Африка през 2014 година Тя към този момент се употребява като част от специфичен протокол за отбрана на лица, изложени на риск от заразяване, да вземем за пример здравни служащи или хора, които са били в контакт със инфектирани.

Решението беше признато след рекомендацията на Европейската организация по медикаментите (ЕМА), в която се правят оценка изгодите и рисковете от имунизацията, и след неотдавнашното известие за клинични изпитвания за втора ваксина против ебола (Ad26.ZEBOV, MVA-BN-Filo), които се организират в Демократична република Конго с поддръжката на програмата на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 “.

Разработването на имунизацията беше подкрепено от два плана в границите на Инициативата за новаторски медикаменти (ИИЛ), финансирани по програмата на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 “.

Разрешаването на лекарствен артикул по централизираната процедура е двуетапен развой, в който вземат участие Европейската организация по медикаментите (EMA) и Европейската комисия. EMA прави оценка изгодите и рисковете, свързани с медикаментите, и насочва рекомендации към Комисията, която по-късно взема дефинитивно правно обвързващо решение дали лекарството може да се предлага на пазара в Европейски Съюз. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР