Европейската комисия води разговори с властите в България по повод

...
Европейската комисия води разговори с властите в България по повод
Коментари Харесай

ЕК разговаря с българските власти по въпроса за търговията с руски петрол


Европейската комисия води диалози с управляващите в България във връзка рестриктивните мерки за търговия с съветски нефт и отстъпките за София. Това заяви през днешния ден представител на комисията, без да навлиза в детайлности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз вкара решения, с цел да попречва опцията Русия да получава високи доходи от продажбата на нефт, с които да финансира войната в Украйна. От през днешния ден влезе в действие възбраната за импорт по море на съветски нефт, въведохме и таван за цените, на които в Европейски Съюз се доставя нефт. Тези ограничения са изцяло оправдани поради съветските дейности, съобщи представителят.

Решихме повече да не внасяме нефт от Русия по море, това решение влезе в действие от през днешния ден. Няма значение дали на Русия това ѝ харесва. Решихме също да се наложи ценови таван на петрола, пренасян от Русия с танкери под европейски байрак и с европейски застраховки до страни отвън Европейски Съюз. Повече Европейски Съюз няма да внася съветски нефт по море, без значение от цената, добави той.

Говорителят разясни, че Европейска комисия и София са в " градивен контакт " във връзка отстъпките от глобите, контрактувани за нашата страна и оповестеното желание на българското държавно управление да позволи продължение на износа на модифициран съветски нефт до март следващата година. Работим за намиране на решение, съобразено със глобите на Европейски Съюз, съобщи той. По неговите думи нашата страна се употребява от отстъпки за вноса на съветски нефт по море, обвързани с известни условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР