Европейската комисия вече е поискала обяснение от Фейсбук, тъй като

...
Европейската комисия вече е поискала обяснение от Фейсбук, тъй като
Коментари Харесай

Европейската комисия иска обяснение от Фейсбук

Европейската комисия към този момент е поискала пояснение от " Facebook " , защото 50 милиона консуматори са наранени и би трябвало да се знае какъв брой от тях са европейски жители , декларира в изявление за EurActive българският комисар по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел във връзка излязлата информация, че профили от обществената мрежа са били скрито употребявани за задачите на политически акции.

" От две години съществува тактика за единния дигитален пазар, новият правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR) ще влезе в действие от май, имаме и законодателство в региона на правото на цялост на персоналния живот и електронните връзки. Всичко това би трябвало да предотврати такива отрицателни резултати . За да се избегне сходен скандал в бъдеще, договарянията по главната промяна на Директива за правото на цялост на персоналния живот и електронните връзки (ePrivacy) също би трябвало да продължат ", разяснява Габриел.

Според нея са нужни гаранции, че софтуерните компании получават единодушието на потребителите , преди да обработят данните им. Съгласието на потребителите е в центъра на законодателните начинания, както в региона на отбраната на персоналните данни (GDPR), по този начин и в региона еPrivacy. Европейският съюз желае в действителност да стане ясно, че няма несъгласие сред другите бизнес модели и отбраната на персоналните данни. " Има полезности и отговорност - това е добавената стойност на европейския метод ", изяснява Мария Габриел.

Тя приказва и за друго законодателно предложение за онлайн платформите, което тя ще разгласи идващия месец , и което ще принуди търсачките да обяснят по какъв начин се класират резултатите от търсенето. " Комисията се нуждае от повече информация за това по какъв начин се прави класирането при търсене, какви критерии се употребяват и по какъв начин те се ползват. Става въпрос за бистрота, която е изключително значима и би трябвало да държим на нея ", добавя Габриел.

Прозрачността е и в центъра на новото законодателство " platform-to business " , което ще бъде препоръчано идващия месец и планува правила за бистрота на бизнес контракти на онлайн платформите с други компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР