Европейската комисия вече е одобрила плана на властите в Румъния

...
Европейската комисия вече е одобрила плана на властите в Румъния
Коментари Харесай

Румъния ще инжектира 53 милиона евро за обществени електромобилни зарядни станции

Европейската комисия към този момент е одобрила проекта на управляващите в Румъния за инжектиране на 53 млн. евро в построяването на обществена инфраструктура за зареждане на електрически автомобили, съобщи Seenews.

Според регулатора в Брюксел тази мярка ще докара до намаление на въглеродните излъчвания в северната ни съседка, без да се нарушава конкуренцията на локалния пазар. Същевременно дейностите на държавното управление на Лудовик Орбан са в унисон с задачите на Европейския съюз и не нарушават разпоредбите за обезпечаване на държавна помощ.

" Румъния ще подкрепи битката с световното стопляне, в сходство с задачите на Европейското зелено съглашение ", разяснява изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия Маргрете Вестагер. " Този проект ще понижи нездравословните излъчвания от колите и ще усъвършенства здравето на жителите. "

Инвестицията ще се бъде изпълнена в хода на идващите пет години и се чака да притегли и външни вложения в зарядната инфраструктура на страната. Тя ще обхване както градовете, по този начин и междуградските пътища и селата, а проектът на държавното управление е обществени станции за зареждане да са налични на територията на цялата страна.

Според комисията, похарчването на тази сума ще подтиква жителите на Румъния да закупуват повече електрически автомобили. Целта на Европейското зелено съглашение е към 2050 година излъчванията от превоза да се намалят с 90%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР