Европейската комисия твърдо споделя мнението, че България е готова за

...
Европейската комисия твърдо споделя мнението, че България е готова за
Коментари Харесай

Външният министър: Ще се борим за подкрепа от Нидерландия за Шенген

Европейската комисия твърдо споделя мнението, че България е подготвена за Шенген. В това увери служебният външен министър Николай Милков пред публицисти след засекретено съвещание на парламентарните комисии по външна политика и по защита поради случилото се в Полша с взривяването на двете ракети.

Ние имаме поддръжката на Европейска комисия и на всички държави-членки, като се работи за правенето на едно консенсусно решение, изясни Милков, който се надява Народното събрание да изиграе своята водеща роля.

Милков бе безапелационен, че България ще се бори за поддръжката на Нидерландия за позиция, която резервира опциите ни и не ни изолира от процеса на присъединение в Шенген.

По отношение на случилото се в Полша, Милков добави, че няма желано съображение от полска страна за активиране на член 4 от контракта с НАТО. Разследването по случая продължава и до момента в който тече следствието в границите на структурите и институциите на НАТО тонът е внимателен и се изчакват резултатите. Става дума за неправилна преценка, а не умишлена офанзива, изясни външният министър и добави, че няма да се взимат изключителни ограничения.

Комуникацията е умерена и Милков предложи медиите за повече информация да се извърнат към изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР