Европейската комисия смята, че най-младата членка на Европейския съюз Хърватия

...
Европейската комисия смята, че най-младата членка на Европейския съюз Хърватия
Коментари Харесай

Еврокомисар: Влизането на България, Хърватия и Румъния в Шенген ще подсили още повече пространството

Европейската комисия счита, че най-младата членка на Европейския съюз Хърватия е изпълнила нужните условия за присъединение към Шенгенската зона, съобщи ДПА.

"Поздравявам Хърватия за нейните старания и неизменност в осъществяването на всички нужни условия за присъединение към Шенген ", сподели ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, като прикани страните членки на Шенгенската зона да "предприемат верните стъпки " за включването на Хърватия.

Освен използването на шенгенските правила в области като отбрана на данни, полицейско и правно съдействие, визова политика, Хърватия предприе и нужните ограничения за ръководство на външната граница на Европейски Съюз, установи Европейската комисия.

Хърватия продължава да съблюдава и стандартите на Европейски Съюз, свързани с главните човешки права, означи комисията.

Еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос съобщи на конференция през днешния ден, че влизането на Хърватия, а също и на България и Румъния, ще разреши да се "подсили " още повече Шенгенското пространство, съобщи Агенция Франс Прес.

Бъдещото присъединение към Шенген на Хърватия, само че също и на България и Румъния, е още повече подходящо и належащо на фона на сегашните провокации, свързани с миграциите и сигурността, акцентира той.

Аврамопулос повтори апела си за "връщане към обикновено действие на Шенген без инспекции на вътрешните граници ", откакто шест страни /Норвегия, Швеция, Дания, Германия, Австрия и Франция/ вкараха още веднъж за шест месеца краткотрайното възобновяване на инспекциите, най-много от съображения за сигурност.

България и Румъния, които са членки на Европейски Съюз от 2007 година, са в подготвеност да се причислят към Шенген от 2011 година, само че някои страни, измежду които Холандия, бяха резервирани за това присъединение, напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР