Европейската комисия ще заведе съдебно дело срещу Полша за нарушение

...
Европейската комисия ще заведе съдебно дело срещу Полша за нарушение
Коментари Харесай

Полша ще бъде съдена заради „свободните от ЛГБТИ зони“

Европейската комисия ще заведе правосъдно дело против Полша за нарушаване на най-базовите полезности на Европейския съюз със основаването на „ свободни от ЛГБТИ зони “ в някои градове в източноевропейската страна, написа EU Observer, съобщи организация „ Фокус “.

Европейски Съюз споделя, че правата на ЛГБТИ би трябвало да се зачитат във всички страни-членки, само че ръководещата националистическа партия в Полша е направила анти-гей политиките част от своята ръководеща платформа. През март тя категорично забрани на еднополовите двойки да осиновяват деца, до момента в който над 100 града и области се оповестиха за „ свободни от ЛГБТИ зони “.

„ Проверяваме дали има нарушаване на договорите на Европейски Съюз “ при основаването на тези зони, сподели един чиновник на Европейски Съюз, добавяйки, че процесът към момента не е завършил. Втори чиновник удостовери пред Reuters, че седалището в Брюксел преглежда въпроса.

Известно като процедура за нарушаване, такова правно деяние би провокирало Полша да отстрани зоните, коeто, в случай че не бъдe спазенo, би моглo да доведe до солидни санкции.

Помолен за коментар, представител на полското държавно управление сподели: „ В Полша няма закони, които да дискриминират хората въз основа на тяхната полова ориентировка “.

Полша към този момент е предмет на особено следствие на Европейски Съюз за подкопаване на върховенството на закона.Управляващата партия Право и правдивост (ПиС) неведнъж влиза в конфликти с Европейска комисия по въпроса за демократичните полезности, защото слага съдилищата и медиите под по-голям държавен надзор, лимитира правата на аборт и отхвърля имиграцията от Близкия изток и Африка.

Въпреки подобен напън и обстоятелството, че Полша е главен бенефициент на финансова помощ от Европейски Съюз, Варшава значително отхвърли да промени политиките си, заявявайки, че би трябвало да пази обичайните католически традиции в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР