Европейската комисия ще препоръча ЕС да започне преговори за членство

...
Европейската комисия ще препоръча ЕС да започне преговори за членство
Коментари Харесай

ЕК възнамерява да препоръча начало на преговори с Украйна за еврочленство

Европейската комисия ще предложи Европейски Съюз да стартира договаряния за участие с Украйна, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на висши представители на Съюза.

Очаква се рекомендацията да се съдържа в отчета за напредъка на страните кандидатки, който ще бъде оповестен в сряда.

Междувременно председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поддържа желанието на Украйна да стартира договаряния в тирада пред посланиците на Европейски Съюз.

" Най-добрият метод да се даде разцвет и непоклатимост на Украйна в средносрочен и дълготраен проект е, несъмнено, участието в Европейски Съюз. Просто помислете върху това - с цел да се възвърне Украйна, отговорът е Европа. За да се укрепи в допълнение украинската народна власт, отговорът е Европа. За да се отбрани Украйна от бъдеща интервенция, отговорът е Европа ", посочи Фон дер Лайен.

" И е доста значимо да се каже, че е истина и противоположното. В свят, в който тежестта и размерите имат значение, изрично е в геостратегическите ползи на Европа да бъде приключен нашият съюз. С над 500 млн. души, които да живеят в свободен, либерален и проспериращ Европейски Съюз. Така че историята още веднъж ни насочва апел и ваши превъзходителства, нашето потомство е това, което би трябвало да ѝ отговори, " изрично съобщи председателката на Европейската комисия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР