Европейската комисия ще представи до няколко месеца плановете си за

...
Европейската комисия ще представи до няколко месеца плановете си за
Коментари Харесай

Илияна Иванова: До няколко месеца ЕК ще предложи съвместна европейска образователна степен

Европейската комисия ще показа до няколко месеца проектите си за основаването на взаимна европейска просветителна степен, която е част от самодейността “Европейски университети ”. Това сподели през днешния ден българският еврокомисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова.

Заедно със зам.-председателя на Еврокомисията Маргаритис Схинас Иванова показа в Брюксел резултатите от Европейската година на младежта (2022 г.). Според българския еврокомисар Европейска комисия ще даде на младежите опция да имат по-силен глас при правенето на политиките на Европейски Съюз. Схинас прикани младежите интензивно да вземат участие в идните избори за Европарламент през юни, които ще бъдат основни за бъдещето на Съюза.

От 12 до 19 април 2024 година Европейска комисия провежда Европейска седмица на младежта, която ще бъде отдадена на европейските избори. Чрез поредност от действия в цяла Европа през Седмицата на младежта ще се празнуват и предизвикват ангажираността, присъединяване и дейното поданство на младежите.

Европейска комисия се ангажира при създаването на политиките на Европейски Съюз да прави „ инспекция по отношение на младежта “, посредством която ще се подсигурява, че въздействието им върху младежите систематично се взема поради. Брюксел ще провежда разговори сред младежи и комисари, поредност от специфични кръгли маси за консолидиране на въпросите на младежта и ще показа платформа на заинтригуваните страни в региона на младежта, посредством която ще се улесни непрекъснатия продан с юношески организации, откриватели по въпросите на младежта, представители на страните членки и други институции на Европейски Съюз.

Европейска комисия предлага няколко съответни дейности в отговор на опасенията на младежите в пет области на политиката, които са от основно значение за тях: здраве и богатство, околна среда и изменение на климата, обучение и образование, интернационално съдействие и европейски полезности и претовареност и приобщаване:
ще продължи работата по основаването на взаимна европейска просветителна степен през 2024 година в сходство с европейската тактика за университетите;ще сътвори платформа за постоянен разговор и съвещания с юношески организации от целия свят посредством платформата за разговор по въпросите на младежта в региона на външната активност на ЕС;
през 2024 година ще актуализира своята рамка за качество на стажовете, с цел да третира въпроси, включващи да вземем за пример справедливото заплащане и достъпа до обществена закрила;ще изготви насоки по отношение на благосъстоянието в учебните заведения, които ще бъдат оповестени през 2024 г.;ще се обърне към младежите посредством идната акция на Комисията за климата и демокрацията преди изборите за Европейски парламент през 2024 г.;ще усили опциите за доброволческа активност за младежите за реализиране на екологичния преход посредством допълнение на бюджета на поканата за показване на оферти по линия на Европейския корпус за взаимност за 2024 година от стратегия „ Хоризонт Европа “;ще продължи осъществяването на самодейността ALMA (aim, learn, master, achieve — стреми се, учи, овладей, постигай), с цел да се помогне на младежите в неравностойно състояние на възраст сред 18 и 29 години да се интегрират в обществото и на пазара на труда посредством придобиване на обвързван с специалността образователен опит в чужбина.

Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР