Европейската комисия ще предоставя по 6000 евро на всяка държава

...
Европейската комисия ще предоставя по 6000 евро на всяка държава
Коментари Харесай

ЕК предлага на държавите членки пари, за да приемат спасени мигранти

Европейската комисия ще дава по 6000 евро на всяка страна от Европейски Съюз, която е подготвена да одобри емигрант от идващите през Средиземно море. Предложението влиза в пакет от ограничения, свързани с построяването на следени центрове в Европейски Съюз и платформи за дебаркиране в страни в Северна Африка.


Европейската комисия показа през днешния ден идея за основаването на затворени или " следени центрове " в страни членки, където да се прави отсяването на лицата, нуждаещи се от интернационална протекция, и противозаконните мигранти, които нямат право да останат в Евросъюза.

Идеята е оценката на всеки индивидуален случай да става в границите на 72 часа и допустимо най-бързо да проработи първият пилотен център. Само страните, които желаят, ще вземат участие в плана, а разноските се поемат напълно от Евросъюза.
Наташа Бертран - представител на Европейска комисия: Всички средства за личен състав, инфраструктура и оперативни разноски ще се поемат от Европейски Съюз. На страните членки, които отворят пристанищата си и позволен събаряне на мигранти на своя територия, ще бъде предоставена оперативна поддръжка.
Според Брюксел към този момент няма страни, които да са изразили предпочитание за създаване на следени центрове. Утре посланиците на всички страни членки се събират на първа среща по тематиката.

Еврокомисията показа и идея за платформи за дебаркиране в трети страни, където да бъдат докарвани избавените в Средиземно море бежанци. Идеята е да се подписват съглашения с африканските страни за основаването на тези платформи.

Брюксел ще финансира дейностите, свързани със свалянето на мигрантите на брега и ще дава на африканските страни съоръжение и фрагменти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР