Европейската комисия ще предостави общо 116,1 милиона евро за дванадесет

...
Европейската комисия ще предостави общо 116,1 милиона евро за дванадесет
Коментари Харесай

С пари по програма LIFE България ще решава проблема с мръсния въздух


Европейската комисия ще даде общо 116,1 милиона евро за дванадесет огромни екологични и климатични планове в България, Чехия, Естония, Унгария и Словения, както и в Австрия, Финландия, Гърция, Италия и Португалия, оповестява уеб сайтът Emerging-europe.com

" Програмата LIFE на Европейски Съюз за финансиране на планове за запазване на околната среда и природата е съвършен образец за това, че европейските фондове вършат действителни промени по места, подобрявайки качеството на живот на милиони европейски жители ", съобщи европейският комисар по околната среда, морското дело и рибарството Кармену Вела. " Новата инвестиция ще помогне на страните - членки да получат запаси, с цел да отговорят на опасенията на жителите по отношение на качеството на въздуха и водата и да спрат загубата на биологично многообразие ", добави тя.

Проектът по програмата LIFE обгръща три области: качество на въздуха, природата и водата. Първата от тези области е обвързвана с главно безпокойство на жителите на Европейски Съюз. Това безпокойство е отразено в забележителната финансова поддръжка, която ще бъде предоставена на градове в България и в Унгария за справяне със замърсяването на въздуха чрез дейности като подмяна на замърсяващи системи за отопление на семействата, или развиване на резистентен публичен превоз и инфраструктура за колела и електрически транспортни средства.

Следват интегрирани планове в Чешката република, Унгария, Португалия и Словения, които да спомогнат за опазването на природата на Европа, за подкрепяне на ефикасното използване на политиката за биоразнообразие и за възстановяване на ръководството на мрежата от предпазени територии на Европейски Съюз, известна като " Натура 2000 ".

Не на последно място, финансирането по програмата LIFE ще помогне на Австрия и Естония да комбинират дейно ръководство на речните басейни с ръководство на риска от наводнения и запазване на природата, тъй че техните водни басейни да могат да поддържат биоразнообразието.

Според Emerging-europe.com Словения ще получи най-вече средства по тази европейска стратегия - 44,3 млн. евро плюс още 27,3 млн. евро за планове, ориентирани към понижаване на излъчванията на парникови газове. В реалност се смята, че Словения има едно от най-високите равнища на биоразнообразие в Европейски Съюз, като 38% от страната е включена в мрежата от предпазени зони " Натура 2000 ", което обуславя и представянето на най-големи по мярка средства по програмата LIFE.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР