Европейската комисия ще предложи промени в системата за прием на

...
Европейската комисия ще предложи промени в системата за прием на
Коментари Харесай

Променят системата за прием на нови членки в ЕС

Европейската комисия ще предложи промени в системата за банкет на нови членки в Европейски Съюз, с цел да даде на актуалните страни от общността по-голямо присъединяване в развой. Целта е да бъде успокоена Франция, която наложи несъгласие на разширението на блока, съобщи Ройтерс, цитирайки БНР.

През октомври президентът Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на прекрати процеса на банкет на Сърбия, Косово, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина и Северна Македония.

Сега Европейска комисия се надява да убеди Франция да отстрани възраженията си преди срещата в Загреб със страните от района през май.

Макрон се трансформира в най-откровения политик в Европа, който съобщи, че последното разширение – с Румъния и България, през 2007 година е било прекомерно преждевременно и е нужна нерешителност при приема на нови членки от проядения от корупция и престъпност район.

През ноември Франция направи оферти за промени, които биха дали на водачите на страните членки по-голяма дума за разширението. Париж декларира поддръжка за приемането на Западните Балкани в дълготраен проект.

Промените, които Европейска комисия се чака да разкрие в сряда, ще дадат на повече тежест на страните да постановат паузи в разширението или да наложат на страни да рестартират договарянията с Брюксел в някои политически сфери изначало.

Ще бъдат проведени и повече срещи с политиците от Балканския район.

Соломон Паси: Нямаме интерес от това Северна Македония, Албания, Босна, Косово да вървят назад
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР