Европейската комисия ще предложи премахването на преминаването към зимно часово

...
Европейската комисия ще предложи премахването на преминаването към зимно часово
Коментари Харесай

Еврокомисията ще поиска да бъде премахнато преминаването към зимно часово време

Европейската комисия ще предложи премахването на прекосяването към зимно часово време, съобщи Франс прес, която цитира Жан-Клод Юнкер.

" Направихме допитване до публичното мнение по въпроса. То протече от началото на юли доникъде на август. Милиони хора дадоха отговор на въпросите, те са на мнение, че в бъдеще би трябвало да остане за непрекъснато лятното часово време и ние ще създадем това ", сподели Юнкер.

" Когато се допитваме до жителите по даден въпрос, би трябвало след това да създадем това, което те желаят ", акцентира той.

Окончателното решение ще бъде взето обаче от Европейския парламент. В предишното той се разгласи като цяло за унищожаване на промяната на времето в страните от Европейски Съюз.

Смяната на времето в Европа първоначално е имало за цел икономисване на сила. То поражда непрекъсната дискусия към този момент от години. Критиците на промяната на времето акцентират физиологическите разстройства, до които тя води.

Над 80 % от европейците, взели участие в онлайн допитване, желаят да бъде отстранена практиката да се превъртат стрелките на часовниците пролет и есен. В допитването на Европейската комисия от началото на юли доникъде на август взеха присъединяване 4,6 милиона души. Това е рекордно присъединяване в онлайн сондаж на Европейски Съюз. Над три милиона от гласовете бяха дадени на територията на Германия, съобщи Българска телеграфна агенция.

От хората, предпочитащи да спре промяната на часовото време, множеството избират да се резервира за непрекъснато лятното часово време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР