Европейската комисия ще поиска днес от държавите от ЕС да

...
Европейската комисия ще поиска днес от държавите от ЕС да
Коментари Харесай

Препоръките на ЕК: Без енергоносители от Русия, ограничаваме отоплението до 19 градуса през зимата

Европейската комисия ще изиска през днешния ден от страните от Европейски Съюз да понижат отоплението, с цел да оказват помощ на Европа да преживее зимата без съветска сила и без да нанесе унищожителен удар върху стопанската система си.

През последните дни съветският президент Владимир Путин се заигра със заканите си да приключи доставките на газ за блока, само че Брюксел желае от страните от Европейски Съюз да се приготвят за най-лошото.

„ Подготвяме се за всякаква опция, без значение дали става дума за съществени разстройства или за цялостно преустановяване на доставките на съветски газ... Ако се случи най-лошото, ще би трябвало да сме подготвени ", съобщи при започване на юли ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Страсбург.

След като на 24 февруари Путин изпрати войски в Украйна и Западът отговори със наказания против Москва, Русия стартира да понижава доставките си на газ, явно с цел да попречи на страните от Европейски Съюз да попълнят запасите си.

Европейски Съюз се бори да размени съветските доставки с по-далечни източници като Съединени американски щати, Норвегия, Азербайджан и Алжир.

Но в понеделник Международната организация по енергетика предизвести, че неруските газови запаси " просто няма да бъдат задоволителни ".

Очаква се Брюксел да изиска от страните да одобряват наложителни ограничения за ограничение на отоплението до 19 ºС и на климатизацията до 25 ºС в публични и търговски здания, " където това е механически допустимо ".

Планът демонстрира, че Европейска комисия се концентрира главно върху потреблението на сила от електроснабдителните сдружения и индустрията, защото семействата съставляват едвам 37% от общото търсене на газ.

Брюксел упорства също страните " да преминат към нуклеарна сила, където това е допустимо ", и поучава страните, които желаят да се откажат от атомната сила, да отсрочат плануваното закриване на атомни електроцентрали.

А с цел да се сведат до най-малко спиранията на газовите електроцентрали, аварийните генератори, захранвани с дизелово гориво, би трябвало да могат да поемат работата " най-малко за пет дни ".

Плановете на Европейски Съюз за оцеляване през зимата идват на фона на повишената паника за това какъв брой мощно ще се отрази на европейската стопанска система съветският газов срив през идващите месеци.

Планът няма да включва таван на цените на силата - концепция, която беше мощно подкрепена от Съединени американски щати, само че която европейците до момента изключваха като жизнеспособно решение на казуса със свръхзависимостта си от Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР