Европейската комисия ще подкрепи страните от ЕС в развитието на

...
Европейската комисия ще подкрепи страните от ЕС в развитието на
Коментари Харесай

ЕК ще подкрепи развитието на атомната енергетика в страните от ЕС

Европейската комисия ще поддържа страните от Европейски Съюз в развиването на нуклеарната енергетика, в случай че създадат подобен избор. Това съобщи в изявление, оповестено в четвъртък във вестник La Stampa, първият зам.-председател на Европейска комисия, виновен за използването на „ Зелената договорка “, Франс Тимерманс. 

„ Знаем, че нуклеарната сила е избор на всяка обособена страна. Ние ще предоставим поддръжка на страните-членки, които решат да продължат да я развиват “, сподели Тимерманс. Той означи, че при вземането на такова решение е належащо страните да се управляват от „ разумен метод, а не от страсти “.

„ Ние знаем, че преимуществото на нуклеарната сила е, че тя не отделя въглероден диоксид. Но растенията се нуждаят от сила, с цел да действат. И има три минуса: първо, [радиоактивни] боклуци и ние се стремим към безотпадно произвеждане на сила, тъй че нуклеарната сила не може да бъде изцяло зелена. Има избрани опасности, свързани с тази сила и в случай че цената на възобновимите източници падне, цената за създаване на нуклеарна сила може да се увеличи “, изясни Тимерманс пред изданието, представено от Агенция „ Фокус “. 

Според него, настоящето повишаване на цените на енергийния пазар на обичайните изкопаеми носители е краткотрайно събитие. „ Колкото поскоро създадем прехода към възобновима сила, толкоз по-бързо ще намалеят рисковете от повишаване на цените “, уточни Тимерманс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР