Европейската комисия ще отпусне 1 милиард евро за подпомагане на

...
Европейската комисия ще отпусне 1 милиард евро за подпомагане на
Коментари Харесай

Еврокомисията предложи 1 млрд. евро помощ за възстановяването на Турция

Европейската комисия ще отпусне 1 милиард евро за подкрепяне на възобновяване в Турция, сподели ръководителят ѝ в понеделник при откриването на интернационална конференция за набиране на поддръжка след.

Урсула фон дер Лайен сподели, че земетресението е умъртвило близо 50 000 души в Турция и прилежаща Сирия, което е най-голямото естествено злополучие в района от години. " Сега милиони са без дом и живеят на палатки, до момента в който зимата продължава ", сподели тя при започване на конференцията.

" Трябва да се активизираме за реорганизация. Домовете, учебните заведения и лечебните заведения би трябвало да бъдат възобновени с най-високите стандарти за сеизмична сигурност. Водопроводи и канализация, както и друга сериозно значима инфраструктура би трябвало да бъдат ремонтирани. Обществените услуги и предприятията се нуждаят от капитал за рестартиране, тъй че хората да могат да се изхранват. "

Тя сподели, че Комисията ще похарчи още 108 милиона евро за филантропична помощ и в началото възобновяване в Сирия, където Европейският съюз няма дипломатически връзки с президента Башар ал-Асад поради гражданската война, почнала през 2011 година

Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН) оцени " общата финансова тежест от земетресението " за Турция на към 103.6 милиарда $ и сподели, че това възлиза на 9% от прогнозния Брутният вътрешен продукт на страната за 2023 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР