Европейската комисия ще одобри допълнителни 3 милиарда евро финансиране за

...
Европейската комисия ще одобри допълнителни 3 милиарда евро финансиране за
Коментари Харесай

Преди срещата във Варна ЕС ще предложи на Турция още пари за сирийските бежанци

Европейската комисия ще утвърди спомагателни 3 милиарда евро финансиране за сирийските бежанци, които живеят в Турция, обявиха публични лица от Европейския съюз преди срещата с президента Реджеп Тайип Ердоган във Варна по-късно този месец, съобщи " Ройтерс ".

Отношенията сред Европейски Съюз и Ердоган през последните години са сложни, само че блокът зависи от Турция за прекъсването на имиграцията от Близкия Изток. Високопоставени чиновници на Европейски Съюз ще се срещнат с Ердоган във Варна на 26 март.

Очаква се в сряда еврокомисарят по миграция, вътрешни работи и поданство Димитрис Аврамопулос да разгласи, че Европейската комисия предлага в допълнение финансиране за планове в поддръжка на сирийските бежанци в Турция, споделиха източници, представени от " Ройтерс ".

Турция одобри 3.5 милиона бежанци от Сирия и Европейски Съюз към този момент употребява първия транш от 3 милиарда евро, с цел да им помогне. Повече от един милион бежанци и мигранти доближиха Европейски Съюз през 2015 година, множеството от които съумяха да влязат в блока през Турция. Брюксел се споразумя да оказва помощ за настаняването на мигрантите на турска земя в подмяна на това Анкара да не им разрешава да минават в Гърция. Сделката понижи доста броя на бежанците в Европейски Съюз.

В края на февруари ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз ще решат през март дали срещата, планувана във Варна с Ердоган, ще се състои. При състояние, че идващото съвещание на Европейския съвет е на 22-23 март, а срещата ЕС-Турция във Варна е планувана за 26 март, оказва се че решението ще е реалност три дни преди необятно рекламираното събиране в България, която сега е ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (184)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР