Европейската комисия ще направи някои отстъпки в изискванията към бизнеса

...
Европейската комисия ще направи някои отстъпки в изискванията към бизнеса
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Макрон подкрепя Зелената сделка, имаме нужда от Франция

Европейската комисия ще направи някои отстъпки в условията към бизнеса по Зелената договорка, откакто в четвъртък френският президент Еманюел Макрон прикани за краткотрайна пауза във въвеждането на екологично законодателство, за не се намалява конкурентоспособността на европейската стопанска система.

" Г-н Макрон поддържа Зелената договорка и аз съм признателна за това, тъй като се нуждаем от Франция ", съобщи Фон дер Лайен в понеделник, питана какво мисли за оферти от Макрон законодателен мораториум.

Миналата седмица френският президент съобщи, че екологичната упоритост на Европа, която си е сложила за цел да реализира въглеродна индиферентност доникъде на века, понижава конкурентоспособността на нейната стопанска система, защото главните й съперници - Китай и Съединени американски щати, не поемат същите задължения в климатичните политики.

 Макрон отново нападна Съединени американски щати: Макрон отново нападна Съединени американски щати: " Имаме потребност от повече заводи и по-малко зависимости "

Фон дер Лайен неколкократно избегна да каже какво мисли за законодателната пауза, препоръчана от френския президент, само че заяви, че през идващия месец Еврокомисията ще направи оценка на " опцията за попиване " на законодателството.

" Трябва да се отдели зелената договорка от бюрокрацията - това са разнообразни неща ", сподели ръководителят на Еврокомисията.

Тя заяви, че Комисията ще предложи някои промени във влезлите в действие през януари нови правила за докладване от страна на листваните на тържищата компании за въздействието на техните действия върху хората и околната среда, с цел да бъдат оценена устойчивостта им като част от Зелената договорка.

Първите компании ще би трябвало да приложат новите правила за първи път през финансовата 2024 година за доклади, които ще бъдат оповестени през 2025 година

Председателят на Европейската комисия съобщи още, че Европейски Съюз към този момент е постигнал голям прогрес по приемането на законодателството за Зелената договорка, само че че към момента към 100 законодателни оферти не престават да се договарят сред съзаконодателите - Европейски парламент и Съвет на Европейски Съюз.

 Какво e Какво e " Светата троица " на Зелената договорка и по какъв начин тя стигна до всеки джоб

Фон дер Лайен сподели, че главните детайли на законодателството за реализацията на Зелената договорка съществени детайли е признато, акцентирайки категорично новата скица за търговия с излъчвания и че Европейски Съюз би трябвало да се гордее с климатичните си политики.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР