Европейската комисия ще направи необходимото, за да може еврокомисарите, които

...
Европейската комисия ще направи необходимото, за да може еврокомисарите, които
Коментари Харесай

ЕК няма против еврокомисарите да участват в предизборни кампании, без да напускат постовете си

Европейската комисия ще направи нужното, с цел да може еврокомисарите, които вземат участие в предизборни акции, да не употребяват за задачата средства на институцията. Това съобщи представител на Европейска комисия с уточнението, че новите правила за държание разрешават еврокомисарите да вземат участие в предизборни акции, без да е належащо да се отдръпват от постовете си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ще има ясно разделяне сред дейностите в комисията и в акцията. Решението комисарите да получат правото да вземат участие в предизборна акция е съвместимо с постовете им, разделянето е ясно обрисувано, съобщи представителят.

Той означи, че към този момент зам.-председателят на Европейска комисия Марош Шефчович взе участие единствено във вътрешнопартиен развой. В средата на септември Шефчович разгласи желанието си да взе участие в конкуренцията за установяване на идващия ръководител на Европейска комисия. Засега той е единственият искащ от Партията на европейските социалисти. По непотвърдена информация в идващите дни или седмици за негов вътрешнопартиен противник ще се разгласи зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР