Европейската комисия ще класифицира ядрената енергия и природния газ като

...
Европейската комисия ще класифицира ядрената енергия и природния газ като
Коментари Харесай

ЕС ще признае атомната енергия и природния газ за чисти

Европейската комисия ще класифицира нуклеарната сила и природния газ като чисти горива, с което ще им даде достъп до зелено финансиране. Това оповестява пред европейското издание " Политико " първият зам.-председател на Комисията Франс Тимерманс.

В изявление, оповестено в четвъртък Тимерманс споделя: " Мисля, че би трябвало да намерим метод да признаем, че тези два енергийни източника играят роля в енергийния преход, което не ги прави зелени, само че признава обстоятелството, че нулевите излъчвания на нуклеарната сила са доста значими за понижаване на излъчванията и че природният газ ще бъде доста значим при прекосяването от въглища към възобновима сила ".

Тимерманс прибавя, че решението ще бъде взето преди Коледа, евентуално на 22 декември. След като след последната среща на върха на Европейски Съюз през октомври ръководителят на Еврокомисията след диалог с европейските водачи в Брюксел.

През пролетта Комисията издаде насоки за подредба на енергийните източници, само че без нуклеарната сила и природния газ, поради разногласия за тяхната природосъобразност. Много страни, изключително в Източна Европа, обаче оповестиха, че не могат да извършат зеления преход към въглеродна индиферентност, без да продължат да си оказват помощ с силата от АЕЦ и газа, до момента в който понижават потреблението на въглища.

През октомври, само че не поддържа сходна акция за природния газ. На последното съвещание на европейските енергийни министри предходната седмица, като в това време изиска отстъпки за осъществяване на част от зелените цели на Европейски Съюз поради високата им цена.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР