Европейската комисия се очаква днес да обяви спешен план за

...
Европейската комисия се очаква днес да обяви спешен план за
Коментари Харесай

ЕК ще обяви спешен план за доставките на природен газ

Европейската комисия се чака през днешния ден да разгласи незабавен проект за гарантиране на доставките на природен газ за страните от Европейския съюз на фона на опасенията, че те може да бъдат спрени от Русия, съобщи ДПА.

Планът, който към момента е в работен вид и може да бъде изменен, е ориентиран към попречване на възможна енергийна рецесия през зимата, в случай че съветските доставки бъдат прекъснати, отбелязва организацията. В него е записано, че Европейска комисия приканва настоятелно страните от Европейски Съюз да продължат използването на доброволни ограничения за понижаване на потреблението на природен газ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако в две или повече страни от Евросъюза настъпи изключителна обстановка заради намаляване на газовите доставки, то тогава " ще бъдат наложени наложителни квоти за използването на природен газ ", се споделя в работния вид на проекта.

Международната организация за силата (МАЕ) предизвести през вчерашния ден, че напъните на страните от Европейски Съюз за обезпечаване на доставки на природен газ от различни на Русия източници не са задоволителни, с цел да бъдат избегнати ограничавания при използването на синьото гориво през зимата. Международната организация прикани за понижаване на потреблението, с цел да бъде обезпечено запълването на газовите складове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР