Европейската комисия се е отказала да санкционира с 11 млн.

...
Европейската комисия се е отказала да санкционира с 11 млн.
Коментари Харесай

ЕК се отказа да санкционира бавния строеж на обходния път на Габрово

Европейската комисия се е отказала да глоби с 11 млн. лева бавното строителство на обходния път на Габрово https://www.mediapool.bg/ek-iska-bulgaria-da-varne-nad-11-mln-leva-za-obhoda-na-gabrovo-news299105.html, заяви организация " Фокус ", като се базира на Агенция " Пътна инфраструктура ".

В писмо на Генерална дирекция " Регионална и селищна политика " до Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз в Брюксел е посочено, че планът е приключен, действа в своята целокупност и финансови корекции няма да се постановат.

Обходният път на Габрово с дължина 23 км се строи в продължение на 7 години и беше открит публично при започване на юни 2020 година от премиера Бойко Борисов. https://www.mediapool.bg/borisov-otkri-obhodniya-pat-na-gabrovo-za-koito-ek-iska-da-vrashtame-11-mln-lv-news308193.html

Строителството му струваше 93 млн. лева, като част от средствата бяха обезпечени от Кохезионния фонд на Европейския съюз посредством оперативна стратегия " Транспорт " 2007-2013 година, а след финансовото привършване на програмния интервал продължи със средства от републиканския бюджет.

Пътят, който изнесе трафика отвън Габрово, води към бъдещия тунел под Шипка. За него сега тече социална поръчка за избор на реализатор. Офертите на претендентите бяха отворени още в края на април, само че се бави отварянето на ценовите оферти. https://www.mediapool.bg/kitaiska-turski-i-balgarski-firmi-iskat-da-stroyat-tunela-pod-shipka-news306808.html
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР