Европейската комисия съобщи в сряда, че за пореден път удължава

...
Европейската комисия съобщи в сряда, че за пореден път удължава
Коментари Харесай

ЕК пак отлага българския план за възстановяване

Европейската комисия заяви в сряда, че за следващ път удължава с още един месец - до 15 април, периода за оценка на българския проект за възобновяване и резистентност.

" Продължаваме градивните договаряния с българските управляващи, близо сме до приключването на оценката ", уточни представител на комисията на конференция в отговор на въпрос, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите на представителя решението за нова пролонгация е взето със споделеното схващане, че е в общ интерес оценката да завърши допустимо най-бързо и преди приключването на снадки период.

Говорителят съобщи, че Европейска комисия ще направи всичко по силите си да изготви оценката колкото може по-бързо.

На 15 март изтече следващото удължение на оценката на проекта.

България внесе документа, въз основа на който чака да получи 12.6 милиарда лева от Брюксел, прекомерно късно - на 15 октомври 2021 година Първата версия бе върната с голям брой забележки от Еврокомисията, като това се случи почти към встъпването в служба на постоянното държавно управление на Кирил Петков. Впоследствие новата власт реши да пренапише основна част от плановете в енергетиката, превоза и земеделието и от началото на годината насам текат непрекъснати механически съвещания сред България и Европейска комисия.

Това слага под сериозен риск осъществяването на проекта, защото Брюксел изисква 70% от средствата да бъдат контрактувани още до края на тази година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР