Европейската комисия съобщи днес, че продължава с наказателната процедура срещу

...
Европейската комисия съобщи днес, че продължава с наказателната процедура срещу
Коментари Харесай

ЕК продължава с наказателната процедура срещу България заради защитата на потребителите

Европейската комисия заяви през днешния ден, че продължава с наказателната процедура против България, Белгия, Чехия, Дания, Германия, Естония, Ирландия, Гърция, Испания, Франция, Хърватия, Италия, Кипър, Латвия, Люксембург, Малта, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия, Финландия и Швеция за това, че не са съобщили какви ограничения са взели за въвеждане на разпоредбите за отбраната на потребителите. 

Европейските правила плануват опция за предявяване на общи искове от името на потребителите и дават по-строги пълномощия за наказване на управляващите за отбрана на потребителите в страните от Европейски Съюз. Общите искове дават опция да вземем за пример потребителска организация да търси обезщетение, подмяна или корекция на дадена стока или услуга, за група консуматори, които са били ощетени от търговец.

От влизането на разпоредбите в действие през декември 2020 година страните разполагаха с две години, с цел да ги вкарат в националното си законодателство и да оповестят на комисията за това.

Въпреки че множеството страни от Европейски Съюз не престават работата по приемането на измененията, огромен брой страни не съумяха да оповестят какви национални ограничения са подхванали за цялостно използване на разпоредбите до крайния период, избран за 25 декември 2022 година. Посочените страни ще получат публични уведомителни писма, разяснява комисията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР