Европейската комисия съобщи днес, че предава Унгария на Съда на

...
Европейската комисия съобщи днес, че предава Унгария на Съда на
Коментари Харесай

Брюксел дава Унгария на Съда на ЕС заради имигрантите

Европейската комисия заяви през днешния ден, че предава Унгария на Съда на Европейския съюз поради националното законодателство в региона на имиграцията и убежището.

От Брюксел означиха, че това е последната стъпка в подхванатата наказателна процедура и я подхваща, тъй като до момента не е постигнала прогрес в договарянията с Будапеща. Европейска комисия се опълчва на унгарските закони, които възприемат като закононарушение дейности в поддръжка на подаването на молби за даване на леговище или заслон, и попречват използването на правото за искане на интернационална протекция.

Отбелязва се, че Унгария позволява подаването на молби за протекция единствено в избрани центрове, където чиновниците са малко и се чака дълго. Допълва се, че решенията за противоположното връщане на имигранти от Унгария не се постановяват независимо за всеки обособен случай.

Ако Европейският съд поддържа основанията на Европейска комисия, Унгария може да бъде наказана на санкция, която ще заплаща, до момента в който съобрази законодателството си с европейските условия. Няма период за произнасянето на съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР