Европейската комисия съобщи днес, че предава на Съда на ЕС

...
Европейската комисия съобщи днес, че предава на Съда на ЕС
Коментари Харесай

Еврокомисията предава на Съда на ЕС още 6 държави заради качеството на въздуха


Европейската комисия заяви през днешния ден, че предава на Съда на Европейски Съюз Франция, Германия, Унгария, Италия, Румъния и Англия поради неналичието на ограничения за обезпечаването на чист въздух.

Европейска комисия означи, че е дала 10-годишен период на посочените страни да отстранят минусите. Днес комисията е траяла с наказателните процедури с изпращането на спомагателни публични уведомителни писма на Германия, Италия, Люксембург и Англия за това, че не са спазили разпоредбите за утвърждение на типовете транспортни средства.

Общо против 16 страни в Европейски Съюз има висящи каузи за нарушаване по сходни аргументи (Белгия, България, Чехия, Германия, Гърция, Испания, Франция, Унгария, Италия, Латвия, Португалия, Полша, Румъния, Швеция, Словакия и Словения). За България и Полша Европейският съд откри, че нарушават законодателството на Европейски Съюз.

Европейска комисия предложи през днешния ден въвеждането на стандарти за качеството на въздуха; национални цели за понижаване на нездравословните газове; правила за тези газове от съществени източници на замърсяване, да вземем за пример от транспортни средства, енергетиката и индустрията. За решение на въпроса със замърсяването от колите Европейска комисия предизвиква общ метод за ограничението на достъпа до градските зони. Комисията подхваща дейности за превъзмогване на забележителното и трайно превишаване на пределно допустимите стойности за два съществени замърсителя, които оказват влияние върху здравето - азотен двуокис (от пътното придвижване и промишлената дейност) и праховите частици (от индустрията, битовото отопление, пътното придвижване и селското стопанство).

В законодателството на Европейски Съюз за утвърждение на типа на транспортните средства се изисква страните да вкарат системи от ефикасни, съразмерни и възпиращи санкции, които разубеждават производителите на коли да позволяват нарушавания. Когато бъде осъществено нарушаване на законодателството, да вземем за пример посредством потребление на устройства за понижаване на успеваемостта на системите за надзор, би трябвало да бъдат подхванати ограничения, като да вземем за пример евакуиране от пазара на въпросните коли, и да бъдат наложени санкции.

През декември 2016 година Европейска комисия стартира процедури за нарушаване против Германия, Люксембург и Англия поради колите Фолксваген, а през днешния ден изпрати спомагателни публични уведомителни писма с искане за повече информация за националните следствия и правосъдните производства по откритите нарушавания. След установяването на нови случаи на нередности при ръководството на моторите на някои дизелови коли (Порш Кайен, Фолксваген Туарег и някои коли от моделите на Ауди - А6 и А7), Европейска комисия изиска информация от Германия и Люксембург какви ограничения и санкции са планувани. През май предходната година Европейска комисия стартира произвеждане за определяне на нарушаване против Италия за неспазване на отговорностите по законодателството на Европейски Съюз за утвърждение на типа на транспортните средства поради колите на Фиат-Крайслер. Комисията изиска през днешния ден спомагателни данни за подхванатите ограничения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР