Европейската комисия съобщи, че започва официална проверка дали платформата Екс

...
Европейската комисия съобщи, че започва официална проверка дали платформата Екс
Коментари Харесай

ЕК проверява дали Екс нарушава европейското законодателство за цифровите услуги

Европейската комисия заяви, че стартира публична инспекция дали платформата " Екс " нарушава законодателството на Европейски Съюз за цифровите услуги в области, свързани с модерирането на наличие, прозрачността на рекламите и достъпа до данни за откриватели.

След предварителна инспекция, обхванала и разпространяването на нелегално наличие около терористичните удари на " Хамас " против Израел, Европейска комисия е решила да задълбочи оценката. Комисията ще ревизира спазването на отговорностите за противопоставяне на разпространяването на нелегално наличие в Европейски Съюз, в това число на дезинформация и опити за въздействие над гражданското общество и изборния развой.

Европейска комисия отбелязва, че през днешния ден за първи път минава към сходна стъпка по законодателството за отговорността на онлайн платформите. Това законодателство, влезнало в действие преди три години, не планува период за привършване на новата инспекция. Комисията добавя, че тази година " Екс " бе избрана за една от така наречен доста огромни онлайн платформи със 112 милиона дейни консуматори месечно в Европейски Съюз.

По силата на европейските правила платформите от този мащаб следва да откриват и правят оценка всички непрекъснати закани за Европейски Съюз, зародили от дизайна на тяхната услуга. Тези платформи би трябвало да оповестяват на засегнатите физически или юридически лица в рационален период за взимането на решения за смяна на публикувано от тях известие. Те са длъжни да обезпечават интерфейс, който не заблуждава и не подвежда потребителите, и не пречи на способността им да взимат осведомени решения. Платформите би трябвало да поддържат едногодишен списък за рекламите, които са разпространявали и да оферират достъп до данните за откриватели, добавя Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР