Европейската комисия съобщи, че внася още два иска срещу България

...
Европейската комисия съобщи, че внася още два иска срещу България
Коментари Харесай

Европейската комисия внася още два иска срещу България в Съда на ЕС

Европейската комисия заяви, че внася още два желае против България в Съда на Европейски Съюз - поради законодателството за авторското право и за отворените данни, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Европейска комисия внася иск против нашата страна и още 10 страни от Европейски Съюз за това, че не са съобщили по какъв начин са въвели разпоредбите за авторското право, в това число за правата на интелектуална благосъстоятелност при предаванията онлайн.

 

Комисията предявява иск против България и още три страни от Европейски Съюз за това, че не са въвели законодателството за отворените данни и повторното потребление на данни, макар че крайният период изтече през 2021 година

 

Европейска комисия е решила да продължи с наказателната процедура против България за погрешно въвеждане на правилата за битка с тероризма. Това включва оповестяването за закононарушения и наказването на прояви, свързани с тероризъм, като пътешестване за осъществяване на терористично закононарушение, образование за терористични цели и финансиране на тероризма. Правилата трябваше да бъдат въведени до 8 септември 2018 година България разполага със период от два месеца, с цел да отговори и да предприеме нужните ограничения. В противоположен случай Европейска комисия може да отнесе и този въпрос до Съда на Европейски Съюз, се отбелязва в известието.

 

Комисията продължава наказателната процедура против нашата страна, Австрия, Белгия, Латвия, Люксембург, Малта, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария и Финландия за погрешно въвеждане на всички правилата за битка със половото принуждение над деца.

 

Европейските правила плануват минимални условия при определянето на закононарушенията и наказванията за полово принуждение и полова употреба на деца, детската порнография и определяне на контакт с деца за полови цели. Посочените страни разполагат със период от два месеца, с цел да отговорят.

 

Европейска комисия стартира наказателни процедури против България, Гърция, Дания, Естония, Кипър, Латвия, Литва, Малта и Хърватия за това, че не са спазили правилата за морска стратегия за ръководство на водните запаси. Посочените страни не са показали нужните данни и разполагат с двумесечен период за отговор.

 

Комисията стартира наказателни процедури против нашата страна, Белгия, Гърция, Дания, Ирландия, Испания, Кипър, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия за това, че не са завършили преразглеждането на проектите за управление на речните басейни и/или проектите за деяние при опасност от наводняване. В двумесечен период се чака от посочените страни да отговорят и да отстранят откритите дефекти.

 

Европейска комисия завежда и продължава 24 наказателни процедури против няколко страни за разнообразни нарушавания на законодателството в региона на услугите. Комисията изпраща спомагателни уведомителни писма на България, Австрия, Гърция, Кипър, Латвия, Холандия, Словакия, Унгария, Франция, Хърватия и Чехия, и завежда каузи срещу Малта, Полша и Словения поради въведена цялостна възбрана за рекламиране на адвокатската активност.

 

Комисията открива наказателни процедури против България, Словения и Хърватия за несъблюдение на разпоредбите за торовете. Държавите разполагат със период от два месеца, с цел да отговорят на опасенията на Европейска комисия, се показва в известието.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР