Европейската комисия съобщи, че внася още два иска срещу България

...
Европейската комисия съобщи, че внася още два иска срещу България
Коментари Харесай

ЕК внася още два иска срещу България в Съда на ЕС

Европейската комисия заяви, че внася още два желае против България в Съда на Европейски Съюз - поради законодателството за авторското право и за отворените данни.

Европейска комисия внася иск против нашата страна и още 10 страни от Европейски Съюз за това, че не са съобщили по какъв начин са въвели разпоредбите за авторското право, в това число за правата на интелектуална благосъстоятелност при предаванията онлайн.

Комисията предявява иск против България и още три страни от Европейски Съюз за това, че не са въвели законодателството за отворените данни и повторното потребление на данни, макар че крайният период изтече през 2021 година

Европейска комисия е решила да продължи с наказателната процедура против България за погрешно въвеждане на разпоредбите за битка с тероризма. Това включва оповестяването за закононарушения и наказването на прояви, свързани с тероризъм, като пътешестване за осъществяване на терористично закононарушение, образование за терористични цели и финансиране на тероризма. Правилата трябваше да бъдат въведени до 8 септември 2018 година България разполага със период от два месеца, с цел да отговори и да предприеме нужните ограничения. В противоположен случай Европейска комисия може да отнесе и този въпрос до Съда на Европейски Съюз, се отбелязва в известието.

Комисията продължава наказателната процедура против нашата страна, Австрия, Белгия, Латвия, Люксембург, Малта, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария и Финландия за погрешно въвеждане на всички правилата за битка със половото принуждение над деца. Европейските правила плануват минимални условия при определянето на закононарушенията и наказванията за полово принуждение и полова употреба на деца, детската порнография и определяне на контакт с деца за полови цели. Посочените страни разполагат със период от два месеца, с цел да отговорят.

Европейска комисия стартира наказателни процедури против България, Гърция, Дания, Естония, Кипър, Латвия, Литва, Малта и Хърватия за това, че не са спазили разпоредбите за морска тактика за ръководство на водните запаси. Посочените страни не са показали нужните данни и разполагат с двумесечен период за отговор.

Комисията стартира наказателни процедури против нашата страна, Белгия, Гърция, Дания, Ирландия, Испания, Кипър, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия за това, че не са завършили преразглеждането на проектите за ръководство на речните басейни и/или проектите за деяние при опасност от наводняване. В двумесечен период се чака от посочените страни да отговорят и да отстранят откритите дефекти.

Европейска комисия завежда и продължава 24 наказателни процедури против няколко страни за разнообразни нарушавания на законодателството в региона на услугите. Комисията изпраща спомагателни уведомителни писма на България, Австрия, Гърция, Кипър, Латвия, Холандия, Словакия, Унгария, Франция, Хърватия и Чехия, и завежда каузи срещу Малта, Полша и Словения поради въведена цялостна възбрана за рекламиране на адвокатската активност.

Комисията открива наказателни процедури против България, Словения и Хърватия за несъблюдение на разпоредбите за торовете. Държавите разполагат със период от два месеца, с цел да отговорят на опасенията на Европейска комисия, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР