Европейската комисия съобщи, че вече е изплатила над 150 милиарда

...
Европейската комисия съобщи, че вече е изплатила над 150 милиарда
Коментари Харесай

ЕК е изплатила над 150 милиарда евро по плановете за икономическо възстановяване

Европейската комисия заяви, че към този момент е изплатила над 150 милиарда евро на страните в Европейски Съюз по проектите им за икономическо възобновяване от пандемията.

От през днешния ден онлайн карта показва над 350 плана, финансирани във всяка от страните в Европейски Съюз. Комисията отпуска средства след сполучливо довеждане докрай на авансово контрактувани стадии и цели, които подхождат на условията за предприемане на промени и за ориентиране на вложения. Включването на данни в картата не значи постоянно, че страната към този момент е получила финансиране. Картата не включва бъдещи оценки от страна на Европейска комисия за осъществяването на даден план, се разяснява в известието.

Засега на картата, която ще се опреснява, са показани планове в Испания за нов налог върху пластмасовите опаковки за еднократна приложимост, в Гърция - за опростяване на процедурите за лицензиране на източници за възобновима сила, както и за антикорупционна промяна в Хърватия.

Включени са също над 250 вложения като възлагането на социална поръчка за градския превоз в Рига (Латвия), за въвеждане на абонаментна карта за публичен превоз в Австрия, за обновяването на квартали в Словения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР