Европейската комисия съобщи, че въвежда месечни доклади за усилията на

...
Европейската комисия съобщи, че въвежда месечни доклади за усилията на
Коментари Харесай

ЕС въвежда месечни доклади за усилията на онлайн платформите срещу дезинформацията

Европейската комисия заяви, че вкарва месечни отчети за напъните на онлайн платформите против дезинформацията. Очакванията на комисията са платформите да приложат напълно разпоредбите за противопоставяне на подправените вести преди изборите за евродепутати през май.

В оценка, показана през днешния ден, се показва, че Facebook, Google, Туитър и Мозила са подхванали значими стъпки в мечтаната посока. Европейска комисия чака Facebook да работи повече с откриватели и експерти по инспекция на истинността на информацията. Google е въвел повече бистрота в рекламите, само че не предлага на всички места в Европейски Съюз благоприятни условия потребителите да оповестяват, че са се натъкнали на подвеждаща информация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Туитър е съумял да изтрие съмнителни консуматори или клиенти, за които е било открито, че са машини (ботове). Браузърът Мозила приготвя, само че към момента не е въвел по дифолт настройки за възпрепятстване на следенето през свързани уеб сайтове.

Европейска комисия прецизира, че до края на годината ще следи използването на разпоредбите, които доставчиците на електронни услуги изготвиха и вкараха на доброволна основа. Комисията остава в подготвеност при потребност да предприеме законодателни ограничения.

Въведените предходната година правила целят да пресечен рекламните доходи на уеб сайтове, които популяризират погрешни и подвеждащи изказвания. Друга цел е да бъде реализирана изясненост за политическото естество на някои реклами онлайн. Правилата са ориентирани към закриването на профили, от които се популяризира дезинформация, както и към повишението на видимостта на сигурни източници на тествана информация.

Очакването на Европейска комисия е с тези старания да бъдат възпрепятствани всеобщи онлайн акции за поляризиране на публичното мнение или за втълпяване на съмнение към институциите на Европейски Съюз. Комисията чака политическите реклами да бъдат ясно обозначени онлайн и в тях да се показва кой ги е платил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР