Европейската комисия съобщи, че предприема допълнителни действия с България и

...
Европейската комисия съобщи, че предприема допълнителни действия с България и
Коментари Харесай

ЕК дава 85 млн. евро на България и Румъния за охрана на границите

Европейската комисия заяви, че подхваща спомагателни дейности с България и Румъния за ръководство на границите и миграцията. Предвижда се комисията да обезпечи за задачата 85 милиона евро, се отбелязва в известието, предава Българска телеграфна агенция.

Средствата ще бъдат ориентирани за възстановяване на защитата по външните граници на Европейски Съюз и двете страни ще могат да аплайват за в допълнение финансиране за съществуващите системи за гранично наблюдаване, за покупка на транспортни средства и друго съоръжение. Решението се основава на сполучливото използване от България и Румъния на планове, свързани с ускорение на процедурите за даване на леговище и за връщане на мигранти без съображение за престой в Европейски Съюз, отбелязва Европейска комисия.

С днешното решение стартира подготовката за използване на новите европейски правила за миграцията. Решението регистрира идното от края на март влизане на България и Румъния в Шенген с въздушните и морските граници. Предвижда се двете страни да покачат полицейското съдействие. Комисията ще регистрира осъществяването на поставените цели дружно с " Фронтекс ", Агенцията на Европейски Съюз за убежището и Европол.

В известието се отбелязва, че през март предходната година Европейска комисия предприе пилотни планове с България и Румъния, а през октомври регистрира осезаеми резултати. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен написа в " Екс " по този мотив, че България и Румъния заслужават изцяло присъединение към Шенген.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР