Европейската комисия съобщи, че от днес до 11 декември 18-годишните

...
Европейската комисия съобщи, че от днес до 11 декември 18-годишните
Коментари Харесай

ЕС осигурява още 12 000 безплатни карти за пътуване на младежи догодина

Европейската комисия заяви, че от през днешния ден до 11 декември 18-годишните европейци могат да аплайват за 12 000 безвъзмездни карти за пътешестване в Европа идващото лято.

Право на присъединяване имат родените сред 1 януари и 31 декември 2000 година. Регистрацията е открита на Европейския юношески портал (europa.eu/youth/SI_bg). Печелившите ще бъдат подбрани съгласно отговорите на въпроси за европейската просвета, самодейностите на Европейски Съюз за младежта, идните избори за Европейски парламент.

Пътуванията ще се осъществят сред 15 април и 31 октомври следващата година, и могат да продължат до 30 дни. Европейска комисия предизвиква към присъединяване главно младежите с особени потребности или в неравностойно състояние. Комисията е подготвена да покрие разноските за компаньон или за куче лидер за участници с нарушено зрение.

Избраните ще могат да пътуват независимо или в група до петима души. Най-често пътуването ще бъде с трен. Младежите ще имат правото да употребяват също рейсове, фериботи и по изключение самолети. За всяка страна от Европейски Съюз са планувани избран брой карти съгласно каузи на популацията от общия брой европейски жители.

Европейски Съюз отделя за задачата 12 милиона евро, а до момента над 15 000 младежи получиха опция да пътуват. Целта е младежите да опознаят европейското културно завещание, да срещнат други хора, да се почувстват европейци. За мнозина това е първата опция да пътуват независимо. Две трети от участниците декларират, че не биха могли сами да си обезпечат сходно пътешестване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР