Европейската комисия съобщи, че от 22 февруари в ЕС става

...
Европейската комисия съобщи, че от 22 февруари в ЕС става
Коментари Харесай

COVID сертификати и с антигенен тест, приравняват го с PCR

Европейската комисия заяви, че от 22 февруари в Европейски Съюз става допустимо издаването на Коронавирус документи след осъществяване на антигенно проучване. С смяната ще бъде улеснено издаването на документи на хората, чието заразяване е открито единствено по този метод.

Комисията прецизира, че до момента документи за инфектирани (и преболедували) се издаваха единствено при удостоверение на положението с тест PCR. Занапред данните от бързите антигенни проучвания ще бъдат приравнени с PCR, когато са направени в лаборатория и са от производител, включен в съответните описи на Европейски Съюз.

Ще се признават със задна дата данните от антигенни проучвания, направени след 1 октомври предходната година. Европейска комисия прецизира, че решението е обвързвано с оценката на учените и цели облекчение на системата за проучвания, натоварена от покачвания брой инфектирани поради разпространяването на варианта " Омикрон " на вируса на COVID-19.

Сертификатите на Европейски Съюз са предопределени за пътувания в Общността и притежателите на годен документ следва да не бъдат подлагани на спомагателни условия за прекосяване на границите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР